Welkom bij

Wereldwinkel Deventer

De volgende Fairtrade wijnen hebben wij in ons assortiment (€ 5,99 per fles)

Fair Trade wijn Pinotage rood

Dit is een rode wijn van Fair Trade Original met een rijpe geur van donkere kersen en bramen. Het is een volle wijn met een krachtig smaak. Deze wijn wordt door Zuid-Afrikaanse arbeiders verbouwt. De wijnboerderij doet mee aan het Black Empowerment Programma. Dat betekent dat zwarte en gekleurde arbeiders mee kunnen praten en opleidingen volgen om sterker in hun schoenen te staan. Thuis en op hun werk.

 

 

Fair Trade Rode wijn Shiraz

Deze Shiraz van Fair Trade Original is gekozen vanwege z’n soepelheid en z’n volle smaak van sap en fruit. Rijpe tannine geven de rode wijn stevigheid. Inhoud 0,75l.

Deze Shiraz komt van de Zuid-Afrikaanse wijnleverancier Citrusdal Wines. Dit is een samenwerkingsverband van 10 wijnboeren. Het bedrijf koopt de druiven in van de boerderijen en bottelt het tot kwaliteitswijn. De ontwikkelingsactiviteiten voor de werknemers lopen via Citrusdal Gemeenschaps Ontwikkelings Vereniging.

 

Fair Trade wijn Merlot rood

Dit is een volle en soepele Merlot van Fair Trade Original. In de afdronk proef je de smaak van lichtzoet rood fruit en een hint van kruiden. Op de wijnboerderijen zorgen ze voor een natuurlijk evenwicht en koesteren ze de oorspronkelijke begroeiing. Zo blijft de goede bodemkwaliteit bewaard

Deze Merlot komt van onze wijnleverancier uniWines in Zuid-Afrika. Het wijnhuis uniWines staat garant voor een uitstekende kwaliteit wijn en heeft de ambitie om te groeien in de fairtrade markt. uniWines investeert in biodiversiteit op de wijnboerderijen. Het verbouwen van verschillende gewassen komt ten goede aan de kwaliteit van de bodem. http://www.uniwines.co.za/fairtrade/

 

 

 

Fair Trade wijn Chardonnay

Deze wijn van Fair Trade Original is lekker tropisch, goed fris en vol fruit. Je kan een lichte houtrijping proeven en deze witte wijn heeft een kruidige afdronk. Deze Chardonnay wordt verbouwd aan Zuid-Afrikaanse West Kaap waar het ’s nachts flink afkoelt door de invloed van de zee. Dit is een perfect klimaat voor deze druif.

Citrusdal Wines is een samenwerkingsver-band van 10 wijnboeren. Het bedrijf koopt de druiven in van de boerderijen en bottelt het tot kwaliteitswijn. De ontwikkelings-activiteiten voor de werknemers lopen via Citrusdal Gemeenschaps Ontwikkelings Vereniging.

 

Fair Trade witte wijn Chenin Blanc

Deze witte wijn van Fair Trade Original heeft de smaak van citrus, lekker wit fruit en groene appel. Deze Chenin Blanc heeft een frisse, licht droge smaak en een sprankelende, fruitige afdronk.

Voor de herkomst zie de Chardonnay.