Welkom bij

Wereldwinkel Deventer

Tassen van Kinta

Handgemaakt & mooi, met een slimme boodschap en oog voor fair trade

Kinta importeert interieurdecoraties uit Afrika en de Filipijnen. De Kinta-collectie ontstaat door een unieke symbiose van lokale producten en westerse ontwerpen. Kinta handelt volgens de principes van fair trade.

Oog voor producenten

Kinta doet graag zaken zonder omwegen en tussenpersonen, rechtstreeks met de producent. Kinta ondersteunt de producenten met training en advies. Voortdurend kijken we wat er verbeterd kan worden op het gebied van producten, productieprocessen en arbeidsomstandigheden.

Oog voor mensen

Kinta producten zijn gemaakt door mensen, niet door machines. En dus streven we naar goede arbeidsomstandigheden, eerlijke beloning en een waardig onderkomen voor de werknemers.

Oog voor ambacht, materiaal en design

Alle Kinta producten zijn gemaakt van natuurlijke en rest materialen die voldoende en duurzaam beschikbaar zijn in de gebieden waar ze worden ingekocht. De producten worden op een ambachtelijke wijze vervaardigd. Ook wordt er veel aandacht aan de vormgeving van de producten besteed. Twee keer per jaar wordt de collectie vernieuwd. Zo ontstaat een eigentijdse collectie die de laatste trends volgt.

Erkend fair trade

Kinta is sinds 1997 erkend als Fair Trade importeur door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels

Kinta's tassencollectie biedt een uitgebreide keuze in modellen, materialen en kleuren:

Een complete lijn stoere (beletterde) tassen van denim en rubber. Zeer degelijk, hip en gerecycled.

Kleurige stoere boodschappentassen van gerecycled tarpaulin. Iedere tas is volkomen uniek.

Ruime schoudertassen of boodschappentassen van traditioneel geweven sisal.

 

Tassen van Symbólica

Eerlijke handel

Simbólica Fair Trade levert handgemaakte fair trade artikelen uit Mexico en Guatemala. Fair Trade ofwel eerlijke handel bevordert de duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke Westerse landen. Onze producenten krijgen een eerlijke prijs oftewel een prijs die in verhouding staat tot de werkelijk productiekosten.

Meaningful Gifts

Simbólica Fair Trade levert in de eerste plaats replica's in de vorm van beelden en sieraden. De ontwerpen zijn gebaseerd op eeuwenoude symbolen uit culturen zoals die van de Maya´s & Azteken, Indiaanse culturen en de Maori. Achter alle kunst van Simbólica Fair Trade zit een stuk geschiedenis, een verhaal of een diepere gedachte.

New in Tradition

Bovendien ontwikkelt Simbólica Fair Trade samen met Maya-producenten van het hoogland van Guatemala, woon-, kleding- accessoires en kinderartikelen die een brug vormen tussen eeuwenoude traditionele productiemethoden en de hedendaagse vraag in onze Westerse culturen, gebaseerd op eerlijke handel.

Simbólica Fair Trade voor handgemaakte tassen en symbolische sieraden in een ethnic bohemian stijl, uit Guatemala en Mexico.